Vai Pasts ir Hummus Kosher?

Pirmkārt, es gribētu atzīmēt, ka jebkuram pārtikas produktam, izņemot svaigus un nepārstrādātus augļus un dārzeņus, jābūt drošai košerai Pasā sertifikāta iegūšanai, lai to varētu ēst Pashā. Pat ja pats pārtikas produkts nesatur chametz, tas var saturēt nelielu daudzumu chametz sastāvdaļu un / vai to varēja apstrādāt ar traukiem vai mašīnām, kurās var būt chametz pēdas.

To sakot, hummus, kas ir gatavots no aunazirņiem, Pashā nevar ēst Aškenažu ebreji. Apmēram pēdējo tūkstoš gadu laikā Aškenažu izcelsmes ebreji Pasā ievēroja aizliegumu ēst kitniyot, pākšaugus. Kitniyot ietver pākšaugus, piemēram, pupas, zirņus, kukurūzu, rīsus, aunazirņus, sezamu utt. Šī aizlieguma pamatojums ir iespēja ražot uz kitniyot balstītus miltus un maizi, kas līdzinās kviešu miltiem un kviešu maizei. Piemēram, atļaujot rīsu miltu maizes patēriņu, Pasā svētku laikā rastos sajaukšanas un kļūdu iespējamība.

Dažādām separdu kopienām ir dažādas paražas attiecībā uz kitniyot . Tomēr, pat ja Pasā svētkos ēdat aunazirņus, pārliecinieties, vai hummā ir Košera sertifikāts Pasā svētku laikā.

Ar laba vēlējumiem,

Čani Benjaminsons

Čabada .org

Ieteicams

Nākamais gads Jeruzalemē. . . Tiešām!
2019
Betāra krišana
2019
Kas ir Bitachon?
2019